De Ardennen liggen ook in Luxemburg

De meeste mensen hebben wel gehoord van de Belgische Ardennen. Deze streek is vooral bekend van een weekendje weg om te wandelen of te genieten van de natuur. Bij jongeren is het populair om met een groepje vrienden een survivalweekend in de Belgische Ardennen te houden. Dit is een avontuurlijk weekendje weg met spannende activiteiten, zoals kanoën op een snel stromend riviertje, bergbeklimmen en abseilen tegen de hoge rotsen en mountainbiken op uitdagende paden door de beboste heuvels. Maar wist je ook dat een groot deel van de Ardennen in Luxemburg liggen?

Wandelen en fietsen in de Luxemburgse Ardennen

De Luxemburgse Ardennen is een prachtige regio in het Noorden van Luxemburg, met dalen die zich grillig door de hooggelegen, rijk beboste vlakten slingeren. Je kunt je voorstellen dat in een dergelijk afwisselend landschap alle basisingrediënten aanwezig zijn voor de mooiste wandelpaden en fietsroutes, waarop je je tijdens een weekendje weg in Luxemburg kunt uitleven. In de Luxemburgse Ardennen liggen de twee beschermde natuurgebieden ‘Natuurpark Our’ en ‘Natuurpark Öewersauer’.

Romantisch weekendje weg in Luxemburg

Wie van romantiek houdt zou eens een romantisch weekendje weg kunnen boeken in een hotel aan de oever van de rivier de Sûre, die door een bosrijk gebied kronkelt met heuvelruggen, snel stromende beken en zijriviertjes. Met z’n tweetjes maak je hier romantische wandelingen over de paden langs het water en zonder veel andere mensen tegen te komen. Onderweg geniet je stilletjes van de klaterende waterloopjes en prachtige panorama’s. Sfeervolle dorpjes langs de rivier zijn Bourscheid, Welscheid en Lipperscheid.

Cultuur in de Luxemburgse Ardennen

De Luxemburgse Ardennen hebben ook een rijke historie, dus ook wat betreft culturele uitstapjes naar oude stadjes en roemruchte kastelen en verstilde kloosters, vaak niet meer dan een ruïne maar soms nog goed bewaard gebleven, kom je hier volop aan je trekken. Enkele tips zijn de oude kastelen van Vianden, Bourscheid en Esch-sur-Sûre en de Benedictijner abdij van Clervaux. Dit zijn allemaal overblijfselen uit de Middeleeuwen en zeer de moeite waard om in te plannen in je programma voor een weekendje Luxemburg.


Meer informatie:
Meer vakantiehuizen
Bekijk onze vakantiehuizen